Follow on Bloglovin

dinsdag 1 december 2015

Nóg een Stevie Hoodie

Mijn 1e Stevie Hoodie was een groot succes bij onze Mauro!  Ik had nog een lichte sweater stof liggen van bij Cas&Nina en ik kocht er bij Madeline de Stoffenmadam een effen rode dikkere tricot bij en begon aan een 2e.

Zoals jullie konden lezen in mijn blogpost van de eerste Stevie Hoodie, maakte ik toch een aantal "foutjes". En had ikzelf toch wat bedenkingen bij het patroon. Ik leerde maar half uit mijn fouten want...

1. Ondanks dat ik hertekende en alle merkjes goed controleerde, kwamen mijn zakken nog steeds niet mooi uit.  Ik verkleinde ze weer een stukje en probleem weer opgelost. Ligt het aan mij of zijn de merkjes van dit patroon niet helemaal correct?

2.   Ik hield nog steeds geen rekening met het doorlopen van de print.  Ik vind dat precies niet zo nodig bij een gewone rits in tegenstelling tot bij een blinde rits.  Doen jullie dat bij hoodies met rits?

3. Ik paste de maat aan.  Ik behield de lengtes van de 110 maar versmalde alles naar een 104.  De pasvorm zit nu veel beter. (Aha, toch één ding dat ik deze keer beter deed!)

4. De rits is nog steeds wat te kort, maar zoals iemand me al vertelde bij mijn vorige blogpost, verspringen de maten van de deelbare ritsen met 5cm en is de volgende maat dan weer te lang.  Al bij al, hoe langer ik het zie, hoe minder het mij stoort dat de rits niet helemaal tot boven dicht is.

Genoeg gebabbeld, nu de foto's:
Patroon: Stevie Hoodie, La Maison Victor
Stoffen: Hamburger Liebe - Cool Baboon gekocht bij Cas&Nina
Dikkere rode tricot: Madeline de Stoffenmadam

14 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee om 'm te versmallen, dat ga ik bij mijn volgende Hoodie ook doen denk ik. Ik gebruikte een langere deelbare rits. Het stuk wat te lang was werkte ik weg in het beleg en knipte ik daarna af. En die zakken kwamen bij mij ook niet helemaal uit hoor! Maar hij ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goed idee om 'm te versmallen, dat ga ik bij mijn volgende Hoodie ook doen denk ik. Ik gebruikte een langere deelbare rits. Het stuk wat te lang was werkte ik weg in het beleg en knipte ik daarna af. En die zakken kwamen bij mij ook niet helemaal uit hoor! Maar hij ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi Ellen! Ik kort die ritsen wel in. Een paar keer overstikken, maar met megasteek zodat je niet in het plastiek zit. Is geprul maar het gaat wel :-) En die merkjes, dat lukt bij mij ook niet helemaal, volgende keer maak ik gewoon andere zakken. En die stof, super gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een gelukkig ventje in een leuke trui!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een fotomodel! toffe poses, ik word helemaal blij als ik er naar kijk!
  super coole hoodie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met een rits vooraan knip ik de patroondelen met 5mm naadwaarde en naai ook op 5mm, dan lijkt het bijna of de print doorloopt met de rits ertussen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's nog eens een goede tip, die probeer ik te onthouden!

   Verwijderen
  2. Jep, goeie tip, merci Saskia ;) alhoewel ik volgende keer eens graag ene zonder rits zou maken! misschien tegen volgende winter!

   Verwijderen
  3. Hoodie nog niet gemaakt, maar door jouw foto's krijg ik er wel zin in. Ik neem jouw opmerkingen mee in het achterhoofd ;)

   Verwijderen
 7. Super toffe stof! Volgende keer doe je weer een aantal dingen "beter", maar geen kat die ziet dat dit niet is zoals het hoort! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heel knap. E als je ooit zo'n pop wil naaien... Jongetje nof meisje. het zijn toffe geschenkjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hé, Ellen. Het patroontje van de jurk is van Stof voor durf het zelvers 2 gewoon basisjurkje met fronsrokje er op.

  BeantwoordenVerwijderen