Follow on Bloglovin

maandag 10 november 2014

3x Raglan, 3x anders

T-shirts met Raglan mouwen, mijn nieuwe favoriete ding om te naaien.  Zo simpel en zo mooi!  En zoveel variaties mogelijk...
Ik testte reeds een patroontje uit een oude Ottobre met raglan mouwen voor Mauro's pyjama en de vossen t-shirt. 
Een groot succes en daarom maakte ik er nog 3 extra.  Allemaal een beetje anders afgewerkt.
Voor de 1e t-shirt koos ik een oranje/groen en beetje retro getint stofje van Stenzo.  Ik combineerde het met effen groene mouwen en oranje boorstof.  
Volgens het patroon, moest je de raglan naden en de randen aan de boordstof afwerken met een flatlocksteek.  Aangezien ik deze steek niet op mijn machine heb, koos ik voor een gewone locksteek die er een beetje op lijkt.  
Voor de raglan-naden vind ik dit wel een succes!!  Voor de naden in de boordstof helemaal niet.   (zie close up foto's)
 


Voor het 2e t-shirt gebruikte ik een tricot met raketjes.  De mouwen deed ik in dezelfde stof en combineerde het met boordstof.  Ik stikte opnieuw de locksteek in de raglan-naden, maar deed het deze keer niet op de rand van de boorstof. 


Voor het 3e t-shirt gebruikte ik een dunne tricot van het stoffen spektakel en combineerde het met effen blauwe mouwen. Bij deze laatste versie koos ik om geen boorstof te gebruiken.  Ik verlengde de mouwen en de onderkant met enkele centimeters en zoomde om met een tweelingnaald.
De halsboord, daarvoor gebruikte ik een stuk van de blauwe tricot en bracht deze biais-gewijs aan en werkte ook af met de tweelingnaald.  Eigenlijk is deze afwerking toch veel mooier en netter, vinden jullie niet?  Maar er kruipt natuurlijk wel wat meer tijd in...


 


En tot slot de aan-foto's:

tshirt 1: 
(de broek is trouwens een Jacob broek die ik voorheen maakte)
 
T-shirt 2:

T-shirt 3:
(Nog 1 foto voor 1 snoepje mama!)
Patroon: Ottobre 1/2014 Totem Owl 
Stoffen:
t-shirt 1: Oranje/groene tricot is van Stenzo, gekocht bij Stoffenmie, de groene mouwen is een effen tricot van bij den Depot
t-shirt 2: Raketjes tricot komt uit de coupon-bak van bij den Depot
t-shirt 3: uiltjes tricot van het stoffenspektakel, effen blauwe stof ook van bij den Depot

4 opmerkingen:

 1. Mooi trio! Staat ook heel leuk met de Jacob!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi zeg! Bravoooooo! :)
  Zou je het zien zitten om de halsboord van die derde tshirt es stap voor stap uit te leggen? Ik en biais zijn niet altijd even lief voor elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb dat ook ergens online gevonden... Maar bij een volgende zal ik eens kijken of ik dat met fotos stap voor stap kan uitleggen!

   Verwijderen
 3. Heerlijke shirts! Ik gebruikte tot nu toe nooit een decoratieve steek op de mouw zijkant, maar goed idee om eens te proberen.

  BeantwoordenVerwijderen