Follow on Bloglovin

dinsdag 4 april 2017

Cloe Jas (LMV)

Hier vertelde ik al over die staaaaapels stoffen die ik kreeg.   Er zat daar nog een wollen mantelstof tussen waarin ik "iets" zag.    De kleur is vuil-oranje geruit met beige.
Ik maakte er de Cloe Jas mee, maar dan met lange mouwen ipv 3-kwart-mouwen.
Voor de sluiting, werden van die houten-stokjes-met-koordjes-sluiting gebruikt. (Heeft dat eigenlijk een correcte naam?)  Niet omdat ik dat per sé zo mooi vind, maar eerder omdat het idee om zoiets eens te proberen mij niet los liet.Voor de voering vond ik een fleurig glad blauw bloem-stofje in de couponnekes-bak bij Den Depot.  Ook al is de kleur helemaal anders dan mijn vuil-oranje mantel-stof, ik zag toch een match!Deze jas is een beetje een speciale.   Tijdens het maak-proces kreeg ik heel uiteenlopende commentaren.  Die klonken zoals volgt: "goh, ik weet het niet", "het is niet uw kleur", "het model past niet bij u", "hij is te groot", "de knopen zijn voor de winter en de jas is een tussenseizoens-model",.... enzoverder.

In eerste instantie was de jas inderdaad te breed voor mij, alhoewel ik maat 36 geknipt had.   De Cloe jas IS een breed en rond model, maar misschien toch net iets té voor mijn smalle schoudertjes en kleine gestalte.   Ik verhoogde de uitsnijding onder de oksels zodat hij wat meer aanpaste, gebruikte schoudervulling en versmalde de zijnaden aan weerskanten met 4cm (dus toch best wel heel veel hé!)   Plots was er al een hele andere jas en ik zag het weer zitten om hem verder af te werken.


Tegen alle verwachtingen in, heb ik deze jas al elke dag aan gehad sinds hij van onder mijn naaimachine rolde!   En ik ben eigenlijk toch wel heel blij met het resultaat!!  Hij zit perfect en is ideaal voor het Lente-weer.

Er is alleen toch nog een beetje twijfel bij de knopen.  Enerzijds staan ze wel stoer en zou ik het zo willen houden.  Anderzijds vraag ik me af of een andere knoop mooier zou zijn?

Wat denken jullie? Knopen houden of veranderen? (en indien veranderen, wat voor soort knoop dan?)Patroon: Cloe jas, La Maison Victor ed.3 Herfst 2014
Mantel stof: Uit de oude Stoffenkast
Voering: Den Depot
Knopen: Veritas

8 opmerkingen:

 1. Leuke jas! Ikzelf ben geen fan van een houtje touwtje sluitingen. Grote aannaaidrukknopen lijkt mij een leuk alternatief hier :) zie je niks aan de buitenkant en sluit makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, zo knap, ik vind de combi erg geslaagd! En zoals ATM hierboven vermeld, innaaibare drukkers, die zijn er in metaal maar even goed in doorzichtig plastic. Daar zie je niks van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie jas. Maar ben dol op houtje touwtje jassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet zo fan van
  De knopen maar als je hem al iedere dag hebt aangehad waarom zou je het dan gaan veranderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! Zo laten, is perfect! Je hebt een eigen touche gegeven aan een model dat idd wat te breed uitvalt. Heel mooi met de houtje touwtje knopen. Zo laten! Je hebt iets uniek!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind die knopen wel leuk maar mss de onderste weglaten. Alternatief zou zijn die je aan de buitenkant niet ziet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi! Goed dat je hebt aangepast en doorgezet. Hij staat je prachtig. De houtje-touwtje sluiting past er prima bij. Het maakt de jas lekker casual. Maar zou je een wat nettere uitstraling willen dan zou je er beter aannaaibare drukknopen op kunnen zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helemaal super zo! Ik vind het wel leuk met die houwtje-touwtje sluiting :-)

  BeantwoordenVerwijderen