Follow on Bloglovin

zondag 8 november 2015

Stevie Hoodie - La Maison Victor

Met de Winter in aantocht en 4-jarige in huis die maar blijft groeien, besloot ik om voor Mauro eens een Hoodie te maken.
De Ruimte-tricot en blauwe Joggingstof kocht ik een half jaar geleden op het stoffenspektakel en ligt dus al een hele tijd klaar.  

Mijn 1e idee was om de Olé van Zonen09 te maken.  Maar door omstandigheden, geraakte ik niet direct aan het patroon.  Op dat moment lag de recentste La Maison Victor in mijn brievenbus, waarin ik de Stevie Hoodie vond! Ideaal dus :)


Ik maakte de ganse trui in de joggingstof en ik stikte de ruimte-tricot op het voorpand en rugpand.

De Stevie Hoodie, lang NIET mijn beste stuk ooit!  Ik maakte veel (schoonheids-)fouten....

Mijn foutjes (note to myself):
1/ Met het maken van de zakken, ging ik al in de mist.
Ik kreeg men patroondelen precies niet correct op elkaar gelegd zodat de binnenzak, buitenzak en voorpand correct in elkaar pasten.  Vermoedelijk heb ik ergens met het tekenen of merkjes aanduiden een foutje gemaakt.
Resultaat is dat mijn binnen en buitenzak niet netjes in elkaar vallen waardoor men zak dus kleiner is dan voorzien.  Maar wel nog groot genoeg om een kinderhand in te doen passen ;)

2/ Verder heb ik bewust geen rekening gehouden met het doorlopen van de print van het ene voorpand naar het andere.  Maar ik had beter wel eens naar de tekening gekeken want er valt een stuk dezelfde print langs weerskanten vlak naast de rits en dat geeft een beetje en raar beeld.

3/ En misschien nog wel de grootste fout van allemaal.  Ik mat Mauro niet op en maakte gewoon zijn confectie maat 110 (waar hij net aan het in groeien is).  VEEEEL te groot!!

4/ Oh ja en de rits vind ik eigenlijk te kort.  Ze komt niet helemaal tot boven, maar das niet volledig mijn fout, ik kocht gewoon de vooropgestelde maat.


Maar, wat ik WEL goed deed...   De stoffen, kleuren, print enzoverder passen perfect bij mijn kleine grote man!!  En hij is er dolblij mee!  Mama dus al bij al ook tevreden ;)

Stof: Tricot + joggingstof: stoffenspektakel
Patroon Stevie Hoodie - La Maison Victor14 opmerkingen:

 1. Beter iets te gróót dan iets te klein. Hij zal vee plezier en lang :) beleven a deze trui. Ik zou zeggen: op nr de volgende want ik vind hem prachtig

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij gaat er wel een tijdje plezier van hebben zo :D

  Is toch leuk geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die staat hier ook nog op de planning :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hij is heel leuk geworden! Qua maat maakte ik dezelfde fout als jou. Het patroon valt echt wel hėėl ruim.

  Groetjes Daisy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik merkte ook al dat de lmv-maatjes groot uitvallen, ik moet zelfs een maatje kleiner dan Ottobre maken. Behalve de leather sweaters dan, die maak ik de volgende keer een maatje groter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n vestje mag best wat te groot zijn, kan hij er nog wat onder aandoen én heeft hij er lang plezier van! Heel mooi gedaan! Alleen jij ziet wat er niet goed is.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg mooi vest. Ik blijf op en top fan van Ole, dus deze zal er hier niet komen. Super mooi en super blije zoon = al wat telt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij ziet er superblij uit en daar doe je het voor, niet waar?!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toffe trui maar idd wat groot. Ik was ook van plan de trui te maken voor een 4 jarige. Zou jij dan gaan naar een 104? of zelfs 98?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets mag nu wel wat ruim zitten. Als het een dikke stof is zou ik een 104 maken. Als het een fijnere stof is, zou ik zelfs naar 98 gaan maar wel de lengte van mouwen etc van de 104 behouden

   Verwijderen
  2. Bedankt! Zal mss toch maar 104 maken. Wordt vervolgd 😊

   Verwijderen
 10. Dag Ellen, via Nancy (Madeline) hier terechtgekomen. Deze Stevie is echt heel mooi! Tof gecombineerd. Wat de rits betreft: die deelbare ritsen verspringen altijd per 5 cm. Bij sommige maten heb je dus idd. wat te kort. Maar normaal wordt er dan onderaan een klein stukje opengelaten, of je speelt wat met de lengte. Misschien kan dat volgende keer een oplossing zijn? Maar je kleine man gaat er niet minder om stralen hoor! (An)

  BeantwoordenVerwijderen