Follow on Bloglovin

vrijdag 5 december 2014

Een Kast Vol "Leather Sweaters"

Een kast vol Leather Sweaters...  Misschien is dat wat overdreven...  MAAR...
Mijn allereerste Leather Sweater in Nicky Velours was zo'n succes (zowel voor mij als voor mauro), dat ik zeker wist dat ik er nog eentje (of meer) wilde!

Met de Winter voor de deur en Mauro die uit al zen truitjes van vorig jaar gegroeid was, besloot ik om zoveel Leather Sweaters te maken als het aantal meters Nicky Velours ik nog liggen had. 

Rond diezelfde tijd stonden alle fora en facebook naaigroepjes vol van de welbekende Zeeman kussenslopen met dierenprints.  Ook ik ben bezweken!  Eens bij de Zeeman, kon ik uiteraard niet kiezen...  waarop ik besloot om ze voor dat geld gewoon allemaal mee te nemen en dan kon ik thuis nog rustig beslissen.   
Naast de dierenprints, lagen er ook nog kussenslopen met fotoprints van steden enzo.  Ook die heb ik allemaal meegenomen.   

Uiteindelijk heb ik 5 Leather Sweaters gemaakt.  Eigenlijk heb ik nu nog Nicky Velours en kussenslopen over, maar ik heb het nu een klein beetje gehad en ik wil door naar mijn volgende naaiprojectje. 5 zal wel voldoende zijn zeker?? ;)

Nu wil ik daar eerst toch wel eens even iets over kwijt...  Ik vond het NIET zo simpel en vanzelfsprekend om de stof van de kussenslopen op mijn voorpand Nicky Velours te stikken.  Een stof die helemaal niet rekt stikken op eentje die heel erg rekt is echt moeilijk!  Ik heb er ook mijn boventransportvoet bijgehaald, maar zelfs daarmee vond ik het moeilijk!

Hier de 5 Leather Sweathers:

1. 
Ik begon met het sneeuw-vosje.  Die combineerde ik met grijze nick velours en zwarte boordstof.  De schouder-lapjes deed ik deze keer zoals het hoorde in "echt" nep-leer ;)
 2. 
Het volgende truitje mocht Mauro kiezen.  Mauro zijn lievelingskleur is voorlopig oranje en ik wist dus al op voorhand dat hij voor het Vrijheidsbeeld zou kiezen.  Ik combineerde met bruine Nicky Velours.  De halsboord en boord onderaan deed ik in bruine boordstof en de schouderstukken en polsboorden deed ik in oranje boordstof.
Omdat het zijn favoriete truitje is, poseerde hij deze keer graag voor mama's camera!

  

De broek die hij hierboven aanheeft, is een jacob-broek die ik ook voor Mauro maakte. 3.
Het 3e truitje was opnieuw eentje met bruine nicky velours en bruine boordstof.  De schouderstukken zijn overschotten van licht glanzende lichtbruine gordijnstof die ik eens kocht bij HV-interieur.
Hier was hij het poseren een beetje beu en wilde alleen nog maar op de grond liggen en rare gezichten trekken.4. 
De voorlaatste is een combi met grijze Nicky Velours.  Daar twijfelde ik of ik de boordstof rood zou nemen, net zoals de auto, maar ik vond het dan net iets te meisjesachtig overkomen en daarom koos ik opnieuw voor zwarte boordstof.  De schouderstukken maakte ik terug in zwart nep-leer
 
Wederom... op de grond :)  Een lachje kon er deze keer wel af :D 
5. 
Tot slot maakte ik het truitje met het hert en bruine Nicky Velours.  De schouderstukken zijn overschotjes van cognac-kleurige rib-velours waar ik voor Mauro eens een jacob-broek van maakte.  Ik werkte daar ook af met bruine boordstof.  Ik had net niet genoeg boordstof om de polsboorden te maken.  Die moet je er nog even bij denken!  Ik zal ze achteraf nog moeten afwerken.  


Bij gebrek aan een aan-foto, dan maar een close-up van het truitje. 
5 opmerkingen:

 1. Super! Patroon, stof én kussenslopen liggen hier ook klaar. Heel knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke hoop truitjes! Super!
  Ik maakte een kaptrui met een kussensloop van de Action, de leather sweater staat nog op mn veel te lang to do lijstje :) (de mijne vind je hier: http://misswobie.blogspot.be/2014/11/een-vossentrui.html )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Die met de rode taxi is mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een uitbreiding van zijn kleerkast, voor elke schooldag een andere trui :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze truien zijn idd prachtig! Het wordt de stoerste knaap van de klas, daar ben ik zeker van!

  BeantwoordenVerwijderen