Follow on Bloglovin

zaterdag 27 december 2014

Mijn Kerst-kleedje

In September 2013 begon ik met naailessen.  Toen had ik al in men hoofd om zelf men kerstfeest-kleedje te maken. Dat is uiteraard niet meer gelukt voor 2013, maar dus WEL voor 2014.

Ik maakte het in de naailes, aangezien er een blinde rits in de zijnaad zit en dat had ik dus nog nooit gedaan.  Dat was helemaal niet zo moeilijk en lukte netjes! 

Eigenlijk is dit een heel goedkoop projectje geworden en naar mijn mening toch met mooi resultaat.  Ik ben alleszins tevreden!

Hieronder foto met voor-aanzicht en zij-aanzicht, heel toepasselijk bij de Kerstboom :))


  


Het patroontje is een gratis patroon dat ik gedownload heb via M-sewing.
Een super handige website waar je gratis pdf-patronen kan afhalen.  Er zit ook een werkbeschrijving in het Engels bij.  Er staan nog vele leuke projectjes op. Het nadeel is dat overal getekende foto's bij staan en je dus eigenlijk niet kan zien hoe het eruit ziet op een Echte persoon.  

Het patroon dat ik gebruikte is de "5377 dress with figured neckline".
Ik deed enkele kleine aanpassingen.  Ik maakte de jurk iets gecentreerder in de taille.  Ik maakte deze ook een HEEL pak korter aangezien ik maar 1m58 ben en dus niet mooi sta met een jurk tot onder de knie.
Verder viel de jurk een beetje A-lijn, dat is nog zoiets wat mij niet goed gaat en daarom liet ik hem ook wat smaller naar mijn knie toe gaan.

Het stofje is een lichte stretch en ik kocht deze voor 3 euro de meter op het stoffenspektakel.

Ik ben zelf tevreden met het resultaat!

4 opmerkingen:

  1. Hele mooie jurk, staat je goed, dus alle rede on trots te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je mach er heel trots op zijn het staat je heel goed proficiat !!!💫

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alweer een geslaagde creatie Ellen! Je hebt er echt de feeling voor, je weet wat bij je figuur past en kan zelf aanpassingen doen. We gaan nog veel mooie naaisels van je zien, ongetwijfeld :-)

    BeantwoordenVerwijderen