Follow on Bloglovin

vrijdag 19 september 2014

Terug van weggeweest

Na een "pauze" van 2 maanden, ben ik opnieuw in blog-land.
Ondertussen ben ik op 10 juli bevallen van onze 2e zoon Senna.  In combinatie met de grote vakantie en een 3-jarige Mauro die graag wil geëntertaind worden, had ik bijzonder weinig tijd om nog te bloggen of te naaien.
Blij was ik toen het 1 september was en Mauro weer naar school mocht!  

Tijdens de nachtvoedingen van Senna, surf ik op mijn smartphone rond op allerlei naai-groepjes, blogs etc.  Ik heb ongelooflijk veel naai-ideetjes opgedaan, mijn To-Do-List groeit elke nacht opnieuw tot in oneindig.  Ik zat op hete kolen om er zelf terug in te vliegen!  
Door de vermoeidheid ben ik er nog niet helemaal bij met mijn hoofd en aangezien ik nog niet zo heel lang naai, wilde ik terug met iets heel simpel beginnen.   Maar wat?

Vorige week kocht ik voor Senna een broekje met vleermuizenprint van Maxomorra.  Ik had geen enkel tshirtje dat erop paste en ik moest opeens denken aan een effen zwarte tricot waar ik nog een restje van liggen had.  En bij deze was ik terug vertrokken met naaien.  
Dit is het resultaat:Voor alle duidelijkheid, het broekje kocht ik en het tshirtje maakte ik erbij.
Voor de afwerking gebruikte ik blauwe boordstof en ik flockte er een witte vleermuis op in leder-look flexfolie.  
Als patroontje gebruikte ik een gratis patroon van de droomfabriek.

Mijn schoonheidsfoutjes (want die zijn er nog steeds elke keer):  Ik vergat naadwaarde onderaan toe te voegen waardoor het t-shirtje 2cm korter is dan voorzien.   Verder is de enveloppe-hals ook te breed uitgevallen.  Ik heb dat opgelost door op de schouders langs weerskanten kamsnaps te zetten zodat het tshirtje toch draagbaar is.

En zo kwam het, dat Senna de eerste keer mocht poseren voor mama's blog, meteen met een smile erbij:
En nog even wat close-ups:


3 opmerkingen:

  1. Proficiat met de schattingen Senna. Die laatste foto... smelt!
    Mooi gemaakt, het zoontje en het truitje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super, Senna staat er prachtig mee! Goed opgelost met die kamsnaps, je moet er maar op komen. Het geeft je longsleeve meteen iets extra's.

    BeantwoordenVerwijderen