Follow on Bloglovin

donderdag 24 juli 2014

Papa kiest een stofje

Nog 1 kledingstuk wilde ik graag maken voor mijn bevalling.
Aangezien ik hoogzwanger was en niet meer goed alleen het huis uit durfde, nam ik Mauro en Peter mee naar Den Depot.  
Het plan was om nog wat Charlies te maken voor Mauro, aangezien die snel klaar zijn en niet zo moeilijk te maken. Het aanbod van Tricot op dat moment was nogal schaars en allemaal cliché blauw en eerder baby-achtig.  Resultaat: mama stond daar maar wat te draaien en te kijken. 

Ondertussen waren papa en zoon al naar de stoere katoentjes aan het kijken en hadden ze hun keuze al gemaakt!  (nb het bijna duurste stofje uit de winkel...)
Ik besloot dan maar om nogmaals een Theo te maken van Zonen09 met het stofje dat papa gekozen had voor Mauro.  
Het werd er eentje uit de Alexander Henry collection.  

Ik wilde graag terug werken met een contrasterende kleur om de binnenkant en mouwboorden af te werken.  Mijn keuze viel op het diepe rood dat in bijna elke tekening terugkwam.
Dat bleek niet zo simpel te zijn, want alle rode katoentjes die ik vastnam, waren net een andere tint rood.  Ook de bijhorende kamsnaps waren niet diep rood genoeg om mooi contrast te geven.  (gelukkig kwam de kleur van de paspel wel min of meer overeen)

Uiteindelijk heb ik een filterdunne katoen gevonden die ik overal verstevigd heb.  Niet ideaal, maar het was wel de kleur die ik nodig had!

Het resultaat:

Ik koos ervoor om ook de rugpas eens met paspel af te boorden.
Achteraf bekeken, vind ik dat geen meerwaarde voor het hemdje, dus niet meer voor herhaling vatbaar. Maar das persoonlijke keuze...De kamsnaps werden een soort van metalic-koper-achtige kleur.
En ik heb ook de 1e keer gedurfd om de afwerking met een contrasterend rood garen te doen.
Nog even enkele close ups:
 

In eerste instantie probeerde ik ook een poging te doen om de tekening van de stof mooi te laten overgaan naar de mouwen toe, maar daarvoor is mijn naai-ervaring nog niet groot genoeg blijkbaar.  De afmetingen van mijn stofje waren redelijk nipt, dus heb ik het maar zo gelaten.  

En tot slot: Mauro heel tevreden in zijn stoere hemdje!
Papa mag zeker in de toekomst nog mee stofjes gaan kiezen!  Nog een leuk achterafje... Ik ben bevallen dezelfde dag waarop ik het hemdje heb afgewerkt!  Perfecte timing dus!
Mauro droeg het hemdje wanneer hij zijn broertje Senna in het ziekenhuis de eerste keer kwam ontmoeten.  Het bewijs:

En nu neem ik een grote naai-pauze tot September!  Eerst voor babybroer zorgen en dan vlieg ik er terug in!
Alvast tot dan!


1 opmerking:

  1. Je hebt een gewaagde stoffenkeuze! Super dat je jouw ding doet! Je hebt talent... ik heb nog nooit een mouw zo afgewerkt! SUPER

    BeantwoordenVerwijderen