Follow on Bloglovin

zondag 23 december 2018

Een Rode Mantel

Een rode mantel, dat wilde ik al een hele tijd!  Hiervoor was ik op zoek naar rode gekookte wol en ik vond deze bij de Stoffenkamer in Gent.
Ik heb er een hele tijd over gedaan, maar ik kan eindelijk zeggen dat hij af is!De reden dat ik er zo lang over deed is omdat ik veel van mijn tijd in details gestoken heb.
Zo maakte ik één voor één met de hand gebiesde knoopsgaten.  Het koste mij bloed, zweet, maar gelukkig geen tranen :)Ik koos ervoor om te combineren met een zwarte voering omdat er zwart in mijn knopen komt.
De jas is netjes getailleerd door zijn prinsessennaden en ik wilde graag nog de nadruk leggen op de taille in de rug.   Ik zette er daarom een Martin-Galleke op.


En omdat ik genoeg knopen had, deed ik hetzelfde aan mijn polsen.De zakken zitten in de naad tussen het midden-voorpand en het zij-voorpand.  Het oorspronkelijke model van jas is met drukknopen.  Maar ik voorzag klassieke knopen, waardoor het voorpand dus kleiner wordt en er niet meer genoeg ruimte is voor een grote zak.   Hierdoor heb ik de zakken qua formaat moeten halveren.
Ik zou zo'n zak niet meer maken.  Het is wel simpel qua afwerking, maar ik vind het niet netjes genoeg in een getailleerde damesmantel.  Bovendien is het ook niet functioneel omdat ze te klein zijn.  Tot hier toe mijn enige verkeerde inschatting wat deze mantel betreft.  Dat valt nog mee hé :)
Patroon: Burda 6461, mantel model A
Maat: 36
Stof, voering en knopen: Stoffenkamer

4 opmerkingen: