Follow on Bloglovin

maandag 9 oktober 2017

Theo Toekan

In het voorjaar van 2017 ging ik naar de uitverkoop bij de Stoffenstraat.  Vlak voor het afrekenen van mijn solden-koopjes, liep ik nog aan tegen een leuk zomer-katoentje met Toekans uit de nieuwe collectie.  Kennen jullie dat gevoel dat je een stofje ziet en dat écht niet kan laten liggen??

Ik zag er meteen Theo-hemdjes met korte mouwen in voor mijn jongens.

Het plan was natuurlijk dat ik deze hemdjes vóór de zomer zou af hebben, maar door gebrek aan tijd (wie heeft daar nu teveel van?) is dat helemaal anders uitgedraaid.   Jammer genoeg zullen ze de korte mouwen niet meer kunnen aandoen.  Maar we combineren dan wel met lange mouwen erover of eronder zodat het toch nog uit de kast kan komen dit najaar!

Ik hou wel van twinning, maar niet identiek hetzelfde.  Daarom koos ik voor Senna een mint-groene achtergrond en voor Mauro een grijze achtergrond.
Ik werkte de binnenkant af in effen gebroken wit.  De kleur van de kamsnaps mogen mijn jongens (in overleg met mama) naar goede gewoonte zelf kiezen.
Ik verwerkte een kaki-groene paspel in het borstzakje en de rugpas en koos voor de versie met rugplooi. 

Toeval wil dat we tijdens onze reis naar Scandinavië deze zomer een dierentuin bezochten waar we een grote toekan van heel dichtbij gezien hebben!  Den deze:

Nu weten ze tenminste welk beest er op hun hemdje staat :)

Hier weer een tevreden mama en 2 tevreden zoontjes! (en een fotoreeks :) )

Patroon: THEO - Zonen 09
(senna maat 110 standaard - Mauro maat 116 small)
Stoffen: Stoffenstraat 

7 opmerkingen:

 1. Hele mooie Theo's deze! Prachtig stofje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi seg! Ik kocht ook net twee matching stofjes voor de individuele foto's op school, aangezien ze ook een foto samen zullen hebben. Fingers crossed dat die zo geslaagd zullen zijn als de jouwe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Fijn dat de stofjes hetzelfde-en-toch-niet-helemaal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. thahah, zalige fotoreeks alsook zalige hemdjes!! Doet me denken aan de toekan tricot stofjes die in mijn kast liggen (een paar meters :s) Interesse?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh ik weet niet goed eigenlijk. Ik heb nog vrij veel stof. stuur me anders eens een fotootje via fb? Ik denk er nog eens over na.

   Verwijderen
 5. Hoi Ellen, ik ben op zoek naar dit TOEKAN stofje. Zou je me soms een metertje willen verkopen? Of heb je nog restjes? Ik heb kleine lapjes nodig. Bedankt voor de feedback.

  BeantwoordenVerwijderen