Follow on Bloglovin

donderdag 9 juni 2016

Blanche Barrel Bag van Swoon

Maaaaaanden stond ik op de wachtlijst bij Madeline de Stoffenmadam om de workshop te kunnen volgen van de Blanche Barrel Bag van Swoon.
Afgelopen weekend was het zover en kon ik eindelijk mijn Blanche tas gaan maken!


Het was mijn 1e workshop en ik moet zeggen dat het toch vermoeiender was dan ik ingeschat had.   Stof kiezen, stof knippen, verstevigen, paspel maken en dan de ganse tas in elkaar naaien van 10u tot 18u, das HARD werken hoor ;))
Gelukkig zat ik in aangenaam gezelschap en is Nancy een ongelooflijk geweldige gastvrouw en begeleidster!
Het was een hele fijne ervaring met een super mooi resultaat!!

Ik maakte kennis met een aantal dinges waar ik nog nooit mee werkte, zoals plakkatoen, wonderclips, wondertape.  Allemaal items die ik binnenkort in mijn voorraad ga inslaan.

De Blanche tas zelf is eigenlijk helemaal niet zo complex om in elkaar te zetten, het is alleen een tijdrovend werkje!  In de workshop maakten we de MEDIUM versie.  Er bestaat ook nog een small en een large.

Hier is ze dan:
Ik maakte de tas in nep-leder in roestkleur (of je mag ook oranje zeggen), voor de binnenkant koos ik een soort van blauw/petrol-achtige kleur met oranje vlekken in.  De oranje vlekken hadden ook een vleugje blinkend goud.   Van deze stof maakte ik ook zelf paspel om de buitenkant mee af te werken.
De stofjes matchen perfect, ze zijn voor elkaar gemaakt!

Ik ben zelf heel tevreden met het resultaat!  Er zijn natuurlijk een aantal dinges die beter of strakker konden afgewerkt worden, maar ik vergeef het mezelf omdat het mijn eerste Blanche-tas is.  De volgende wordt perfect afgewerkt ;)Ik heb nog kleine restjes over van beide stoffen.  Wie heeft er een leuk patroon dat weinig stof nodig heeft om een bijpassend portemoneetje te maken?


Patroon: Blanche Barrel Bag (medium) van Swoon
in workshop bij Madeline de Stoffenmadam (Lier)
Stoffen: Nep-leder roestkleur + Denim koper Heavy Metal

4 opmerkingen:

 1. Een an tasje zou perfect tassen bij deze heeeeeeeel erg geslaagde tas! Deze blanche is top!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een an tasje zou perfect tassen bij deze heeeeeeeel erg geslaagde tas! Deze blanche is top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh heel erg mooi
  en nancy is inderdad top

  BeantwoordenVerwijderen