Follow on Bloglovin

vrijdag 27 mei 2016

Een Bootleg broek

Mijn leven lang heb ik al een zwak voor het Bootleg model qua broeken.  Soms zijn die makkelijk te vinden in de winkel, soms helemaal niet!
Enkele weken geleden kreeg ik de KnipMode van Maart onder mijn neus.  Daar stond toch wel zo'n prachtig Bootleg modelleke in zekers!   Ik MOEST en zou die broek maken!!!
Ik gebruikte mijn Dries Van Noten stofje dat ik nog liggen had van vorig jaar.  Om dit model te maken, stelt de Knip een stevige stof voor die stretcht.  Mijn stofje is heel stevig, en het geeft wat mee que rekbaarheid, maar geen echte stretch.
Wanneer ik ga zitten, begrijp ik waarom er voorgesteld wordt om een stretchstof te nemen.  Het lukt allemaal wel, maar het zou comfortabeler zijn wanneer de stof wat meegeeft.

Het resultaat:

Ik ben helemaal trots op de zakken!  Qua afwerking kan dat strakker, daar zal ik nog wat moeten op oefenen ;) Maar al bij al toch wel heel blij met het resultaat!


Ik wil zeker nog een paar exemplaren van dit model in mijn kast!  Volgende keer probeer ik ze eens te maken in een Punta Di Roma.  (of een rekbare jeans misschien)

Wie maakte deze broek nog? En ik welk stofje?Patroon: Knipmode 3, Maart 2016
Stof: Dries Van Noten

7 opmerkingen:

 1. Wow! Knap gedaan zeg! Daar waag ik me voorlopig nog niet aan maar het is wel fijn om je eigen broeken te kunnen maken... Met welk naaimachine werk je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik heb een Janome thuis. Ben er wel tevreden van!

   Verwijderen
 2. Wauw ellen! Staat je weer prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bootleg is ook mijn favoriet! Ben er deze week nog naar op zoek geweest, in de winkel. Heb me nog niet gewaagd aan een broek voor mezelf... Je brengt me wel op ideetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je mag er best trost op zijn: geweldige broek en de kleur is ook fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super!! Ik zie dat model ook echt graag!! Staat je heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen