Follow on Bloglovin

zondag 20 september 2015

De Sol Hoodie voor mezelf

Vorig jaar wilde ik voor Mauro een hoodie maken en kocht zwarte jogging stof aan -50% en een donkere bijpassende neutrale tricot voor de afwerking.
Ondertussen, een klein jaar later werd het tijd om eraan te beginnen.  Alleen...  vond ik het stofje niks meer voor Mauro.

Dan maar een hoodie voor mezelf!
Ik zocht en ik vond!
Het patroon "Sol Hoodie" van Jamie Christina leek me heel mooi!

Wat vinden jullie van het resultaat?Ik ben zelf heel erg tevreden.  Het stofje is super zacht binnenin en het zit zalig!! Zwart is nu misschien niet direct mijn kleur, maar voor een relax-trui maakt dat eigenlijk niet uit.

De bijgevoegde instructies zijn eerder vaag (zeker omdat ik beter gewoon ben met de Zonen09 patronen en La Maison Victor), maar uiteindelijk is het allemaal niet moeilijk en wist ik het tot een goed einde te brengen.Volgens het patroon zijn er ook duim-gaten voorzien in de boordstof.  Ik twijfelde eerst of ik die wel zou maken.  Ik vind het nogal uh... jeugdig...  Maar besloot om het toch te doen, al was het maar voor de ervaring :)Wat ik anders deed:
Waar de kap aan de hoodie gezet wordt, is een soort van biesje overgezet zodat je de aanzetnaad niet ziet.  Dit heb ik achterwege gelaten omdat het zo'n ongelooflijk dikke joggingstof is die op verschillende plaatsen al dubbel zit. Mijn naaimachine is te beperkt om zo'n dikke laag netjes af te werken met een smal biesje.   Ik heb die rand dus gewoon overlocked.   Werkt voor mij ook!

Nog even een zij-aanzicht:Ik zie mezelf tegen volgend jaar zeker nog een zomerversie maken van deze Sol Hoodie! (zomerversie dan wel zonder duim-gaten)
Die Jamie christina heeft nog wel leuke patronen trouwens!  Ga maar eens kijken op haar website.Stoffen:
*zwarte winter jogging stof: Moda stoffen heist op den berg
*bijpassende tricot: Den Depot

Patroon: Sol Hoodie - Jamie christina


10 opmerkingen: