Follow on Bloglovin

dinsdag 28 juli 2015

Een kast vol Theo-hemdjes (met KORTE mouwen)

Zoals sommigen onder jullie wel weten ben ik al een tijdje bezig met bandwerk (tegen een redelijk traag tempo want met 2 kindjes doe je niet zomaar wat je wil een ganse dag), namelijk Mauro's klerenkast in een grotere maat (110) voorzien van nieuwe Theo- hemdjes.
Ik had hierover al 2 blogposts:
* Een kast vol Theo-'s (met lange mouwen)
* 4e verjaardag in Transformers-stijl (en ook een beetje brandweermannen)

Zoals beloofd volgen hier nu ook de Theo-hemdjes met korte mouwen!

Even een overzichtje:
En nu in detail:


1/ De eerste Theo met korte mouwen, is een geel katoentje met Origami-diertjes erop.  Ik heb de gewoonte om te combineren met een effen katoentje dat erbij past.  Deze vond ik enorm moeilijk om er iets bijpassend bij te vinden.  Ik kocht het bij Madeline de Stoffenmadam in Lier.  En zij heeft mij het blauw-achtige katoentje aangeraden bij het oregami stofje.  Schitterende combinatie vond ik zelf!  (Mijn man vindt het maar niets, maar smaken verschillen natuurlijk.)

Ik liet de print vooraan doorlopen, maar aan de rug deed ik deze keer geen moeite.  Tussen rugpas en rugpand gebruikte ik een stukje van de effen stof om te breken.  Ik liet de stof aan de uiteinden van de mouwen ook nog eens terugkomen.

Het was trouwens mijn eerste keer bij Madeline en mag ik even zeggen: WAT een vriendelijkheid en spontaniteit!  Echt een schitterend madammeke vind ik de eigenares, zo behulpzaam en sympathiek.
Ik ben ondertussen al een paar keer terug geweest voor meer stofjes! Zalig winkeltje!

Origami-stof: "origamioasis" by Tamara Kate voor Michael Miller. 
Effen blauw-achtig katoentje is er eentje van Riley Blake
(Beiden bij Madeline de Stoffenmadam in Lier gekocht)2/ De volgende die ik maakte, is er eentje met een retroprint.  Ik zag het stofje online en werd verliefd :) Ik ging het meteen de volgende dag afhalen en toen lag het nog een tijdje in mijn kast...
Maar kijk, het is dan toch verwerkt geraakt!
Ik had nog een restje van het effen blauw-achtige Blake Riley katoentje van de vorige Theo en die paste er perfect bij voor de afwerking.  Ook hier koos ik om een strook van de blauwe stof tussen rugpas en rugpand te steken.
Ik koos voor flets oranje kamsnaps om het retrokarakter van het hemdje te behouden.
Voor mij persoonlijk is dit men topfavoriet van alle hemdjes die ik tot nu toe maakte voor Mauro!

Hier deed ik dan weer wel moeite om de print te laten doorlopen.


En onnozel doen hoort er ook bij :)Stofje met retroprint: Riley Blake Designs Pattern C3714, Gekocht bij Den Depot.
Effen blauw-achtig katoentje: ook Riley Blake, gekocht bij Madeline.3/ Tot slot maakte ik het spinnenweb-hemdje.  Niet per sé omdat ik het stofje zo mooi vond, maar WEL omwille van het feit dat de witte draden van het spinnenweb oplichten in het donker!  Das weer typisch iets voor mijn lieve Mauro!
Ik gebruikte oranje paspel aan het borstzakje en op de rug.
Aangezien dit mijn allerlaatste Theo van de reeks is, besloot ik om de versie met de gekleurde hoekjes eens te proberen.  Ik ben eerlijk gezegd geen fan van die hoekjes, maar ik wilde die toch eens gemaakt hebben.
Het hoekje halverwege de rug liet ik weg aangezien deze vlak tegen de paspel zou komen en het oranje van de paspel en mijn hoekjes verschillen iets van kleur. Dat zou dus niet mooi geweest zijn.

doorlopende print? Wel aan de voorpanden, niet aan het rugpand. Het stofje is zo chaotisch dat ik er mijn tijd niet kon insteken.
De binnen-afwerking deed ik deze keer in het grijs, daarvoor gebruikte ik een oud stuk gordijnenstof dat ik ooit eens in een couponneke kocht bij HV-Interieur.


En in het donker (zo goed als ik het kon fotograferen)

Stofje spinnenweb: Timeless Treasures, Gekocht bij Den Depot.
Effen oranje binnenkant: uit mijn restjesbak
Grijze binnen-stof: coupon bij HV-interieurEn voila, deze laatste was mijn 13e Theo die ik ooit maakte en voorlopig ook de laatste.  Ik heb er eventjes genoeg van nu!  Theo zal mijn favoriete patroontje blijven, maar hoeveel Theo's kan een 4-jarige in de kast hebben liggen?  Ik ga nu een tijdje andere dinges maken ;)


10 opmerkingen:

 1. Hij blijft toch een goed modem hé :) Lichtgevende stof... cool!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knap ellen! dat middelste hemdje staat hem echt super! lekker retro :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waw, heel mooi setje! Ik kan zelfs niet zeggen welke ik nu de mooiste vind :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige hemdjes!! En chapeau dat jij er al 13 gemaakt hebt! Ik wou dat ik dat ook kon zeggen. Maar voorlopig blijft de teller op 1 steken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Crazy, 13 Theo's! Ik heb het patroon al geprint klaar liggen maar verder ben ik nog niet geraakt... De jouwe zijn geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen