Follow on Bloglovin

zaterdag 20 juni 2015

Een heerlijke retrojurk en veel gevloek

Ik ging eens binnen bij Den Boom in Lier (dat valt zo nu en dan wel eens voor)
Ik zag daar een stofje en ik werd verliefd op de print!  Ik zeg wel degelijk "de print".  Het stofje zelf is een soort van crepe, zijde-achtig iets, ik weet het eigenlijk niet zo goed.  Wat ik wél weet is dat het enorm glibberig is en dat het totaal niet doet wat ik wil.  Ik heb serieus gevloekt en gezaagd, misschien is zo'n type stof toch iets te hoog gegrepen voor mijn amper 2 jaar naai-ervaring?

Ik koos voor het patroon "Heerlijke Retrojurk" uit Het Grote Naaiboek. Dit was ook weer iets nieuws voor mij, want ik ben niet gewend om dit soort jurkjes te dragen.  Als ik een jurk draag is dat meestal aanpassend, deze is er eentje met een A-lijn.

Het stofje is licht doorzichtig, dus ik maakte een volledige onderjurk ipv een beleg zoals voorgeschreven in het patroon.

Ik besloot om de jurk in de naailes te maken, zodat ik ongestoord (lees: zonder man en kinderen in men buurt) kon verder werken want ik wist dat het een uitdaging zou worden.
Ik haalde voor de gelegenheid mijn boventransportvoet erbij.  Ging het daarmee dan beter?  Misschien een klein beetje...  Ik ben ondanks dat, toch blijven vloeken.

Wat ging er fout:
*Mijn rits zit niet hoe ik het wilde.  Ze is blind, dat wel...  Maar de print loopt niet netjes door,alhoewel ik dat wel geprobeerd heb.   Het scheelt een paar millimeter, maar ik had de moed niet om daaraan opnieuw te beginnen.  Bedoeling was ook dat de jurk vóór de zomer af was.
*De overgang van rits naar onderste rokdeel, daar wringt ook iets, maar als ik de jurk draag, valt dat niet op.
*Ik heb halverwege ook ergens een rokpand binnenstebuiten aangezet (rechtse en averechtse kant zijn nogal fel op elkaar gelijkend, maar in het daglicht zie je wel goed het verschil), losmaken dus en opnieuw.
*Verder kon de stof niet gestreken worden, of je er nu een strijkijzer op zette of niet, er kwam geen of weinig plooi in.
*En tot slot "danste" het stofje constant van links naar rechts en terug onder mijn naaimachine waardoor de afwerking dus eigenlijk niet zo heel netjes is.

Het patroon zelf vond ik wel leuk.  Ik wil deze zeker nog eens maken in een ander soort stofje.

Hoe dan ook, de jurk is af geraakt, ze zit goed en ik ga ze zo dikwijls mogelijk dragen!!  En maar hopen dat ik de frustratie van mij kan afzetten binnenkort!

Hier het resultaat:

Fotograaf van dienst was mijn 4-jarige Mauro.  Op de meeste foto's staat mijn gezicht maar half op of trek ik rare snuiten, dus besloot ik deze keer om bij de meerderheid mijn hoofd maar van de foto te knippen ;-)


Patroon: Het Grote Naaiboek - Heerlijke Retrojurk
Stof en voering: Den Boom in Lier

14 opmerkingen:

 1. prachtige foto's van jou jurk en proficiat aan de 4-jarige fotograaf :) als ik jesse een camera geef trekt die alleen foto's van de tv ofzo :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja die waren er ook bij :) en van al zijn speelgoed en verjaardagskaarten ook :). Mar gelukkig hier en daar enkele van
   Men jurk terug gevonden ook :))

   Verwijderen
 2. Mooi hoor.
  Ikzelf maakte ook een jurk uit Het grote naaiboek, nl. de nauwsluitende bloemenjurk.
  Kom gerust een piepen op m'n blog :-)
  www.anne-luse.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, bij het zien van je foto's was al door m'n hoofd geschoten waarom je hoofd niet te zien was, waarom je onbekend wilde blijven. Maar toen ik las dat een 4-jarige die foto's maakte, gaf dat een heel ander perspectief. Mijn bijna 4-jarige kan zo nog geen foto's trekken, hoor. En by the way: hele toffe jurk!!! Heel zomers, mooi zwierig, gewoon perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel ;) Ik heb de foto's wel wat bijgewerkt en geknipt hoor ;)

   Verwijderen
 4. Staat je super en ondanks het ontbreken van je hoofd vind ik de fotos eigenlijk super goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooi! Ritsen hé... die werken niet altijd even goed mee.
  ik fotograaf mijn hoofd meestal ook niet: slechte haardag - ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap, hoor, ondanks al je gevloek! Ik snap waarom je zo viel voor de print, die is echt geweldig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het staat je anders wel geweldig!! Alle gevloek heeft duidelijk tot een knap resultaat geleid!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het resultaat ziet er toch mooi uit hoor! Tof kleurtje, staat je goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het resultaat ziet er toch mooi uit hoor! Tof kleurtje, staat je goed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hallo, Het lukt me niet van je te volgen omdat ik geen bloglovin heb. Ken daar niets van. Maar ik kom af en toe wel eens kijken want je maakt super mooie dingen. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen