Follow on Bloglovin

zaterdag 2 mei 2015

Een kast vol THEO's (met lange mouwen)

Ik blijf precies maar katoentjes kopen die ik leuk vind!  In men hoofd zie ik dan altijd een mooi hemdje voor Mauro.
Telkens opnieuw belanden mijn stofjes op de stapel.

Maar nu besloot ik om eens wat actie te ondernemen!   Ik koos nogmaals voor de THEO van Zonen09. Ditmaal in maat 110 regular.
Ik maakte deze al eens in een kleinere maat, de smalle versie, hier ("den theo" mijn 1e), hier (een nieuwe theo), hier (mauro goes retro) en hier (papa kiest een stofje).  Ik denk dat ik bij deze modelletjes zal blijven tot mijn beide zonen eruit gegroeid zijn ;)  Dat duurt dus nog wel eventjes!

Ik begin bij de stofjes die ik geschikt vind voor hemdjes met lange mouwen.  Ik wil niet aan elk hemdje een blogpost wijden, want dan staat mijn blogje binnenkort alleen vol met hemdjes.
Ik doop deze blogpost tot "Een kast vol THEO's (met lange mouwen)" en verzamel hier al men theo's met lange mouwen.  Vermoedelijk zal er een tijdje later nog een blogpost volgen met korte mouwen.


Hier zijn ze dan:
En dan nu in detail...
THEO NR 1:

Deze had ik even nodig om er terug wat in te komen.  Hemdjes maken was geleden van voor men bevalling (ondertussen bijna 10 maanden).
Ik deed een poging om de print te laten doorlopen van rechter naar linker voorpand.  Min of meer gelukt.  ik heb wel wat moeten prutsen omdat ik de stofdelen uitgeknipt had zonder naar de print te kijken.
Wat ik fout deed:
Het borstzakje knipte ik in de verkeerde richting en besloot om het niet opnieuw te doen. Achteraf bekeken had ik dat beter wel gedaan. Details maken het hemdje af.

Normaal gezien ben ik een grote fan van paspel, maar ik wilde dit keer eens iets anders. Daarom maakte ik het borstzakje met een simpel biesje bovenaan in de kleur van de mouwboorden en de binnenafwerking. Ik vind het best wel mooi!  Bovendien is het sneller klaar dan een paspelzak.


Stoffen: zowel de katoen met print als de effen katoen kocht ik bij Den Depot. 
Designer: Panduro Design


THEO NR 2

Voor den deze werd ik lichtjes onder druk gezet door Mauro.  Hij zag het stofje en vroeg me elke dag of zijn hemdje al klaar was.  Er bestaat geen betere motivatie dan zoiets ;)
Doorlopende prints? uh...  niet gelukt.  De print viel nogal groot uit en ik had maar een metertje stof.  Ik had er bovendien al in geknipt (vraag me niet waarom) en ik had dus niet genoeg stof meer om de print te laten uitkomen.
Ik wilde ook geen totale chaos, dus heb ik het even opgelost door een knopen-pad in dezelfde kleur als mijn beleg en mouwboorden erbij te voegen.
Nu wil ik toch ook even zeggen dat ik intussen DEFTIG mouw-splitten en polsboorden heb leren maken in de naailes en dat ze bij deze reeks hemdjes veel netter en correct zijn afgewerkt dan voorheen, toen ik in mijn "ik-doe-maar-wat-fase"zat.Eén dingetje misgelopen:  het voorpand-beleg werd verstevigd met vlieseline, maar het is zo'n filterdun katoentje... Ik streek het te warm waardoor mijn vlieseline begon te klitten en krullen waardoor ik in het midden precies één grote rimpel heb die er niet meer uitgestreken kan worden. Het hemdje stond al bijna helemaal in elkaar toen ik dat "accidentje" had.  Aangezien het langs binnen zit en niet zichtbaar is, heb ik het gewoon zo gelaten.


Mauro dolblij met zijn hemdje!!!
Hij wilde wel alleen op foto als Optimus Prime, dat moeten jullie er maar bij nemen :)
Stoffen: Kocht ik bij Den Boom in Lier. 
Piratenstofje: "Pirates Map" door Poppy EuropeTHEO NR 3

Voor hemdje nummer 3 begon ik halverwege het naaien mijn twijfels te krijgen. Ik vond de print plots een beetje circus-achtig en snapte niet waarom ik hem gekocht had. Nu hij af is, vind ik het een toppertje!  Mauro staat er zo goed mee. De combinatie met het effen blauw breekt de hevige print een beetje.

Ik twijfelde hard aan de kleur kamsnaps, na een stemronde op een naaigroepje op facebook, werden het rode kamsnaps aan de mouwboorden en blauwe kamsnaps in de sluiting vooraan.
Vooraan loopt de print gelukkig wel door deze keer.  Met bolletjes is dat natuurlijk ook niet zo heel moeilijk ;)

Mauro had er zin in en mocht een beetje onnozel doen voor de foto :)


  
Stoffen: De Bollenstof is van Michael Miller en de blauwe (met zwarte ruit erin die je bijna niet ziet) is een Timeless Treasures -stofje.  Beiden van Den Depot.

THEO NR 4

Last but not least, Theo nr 4 met de driehoekjes.  Voor deze heb ik lang getwijfeld of ik het binnenbeleg donker of licht zou maken.  Uiteindelijk toch voor het donkere paars gekozen om alles mee af te werken en ik heb er geen spijt van!

Enige nadeel: de donkerpaarse stof is zo dik, dat ik eigenlijk niet netjes kon afwerken op bepaalde plaatsen zoals in de hoeken.
Normaal doe ik men kamsnaps in de kleur van het beleg en polsboorden, maar tussen men 19000 kamsnaps zaten toevallig geen in die kleur tussen.  Dan maar appelblauwzeegroen-achtig gekozen omdat dat toch ook in het stofje terugkomt.  Ook hier, doorlopende print, wederom niet zo moeilijk met de driehoekjes ;)

Mauro had die ochtend een serieuze valpartij gedaan en staat jammer genoeg met dikke buil op foto.  Ocharme het ventje!

Stoffen: De driehoekjes stof kocht ik bij Den Depot (weeral) en is van Camelot Fabrics
De effen paarse stof is een zeer dikke katoen met een reliëfstreep erin en komt vanop het stoffenspektakelVOILA, dat was het!
Hebben jullie een favoriet?

En nu op naar de hemdjes met korte mouwen!

8 opmerkingen:

 1. Amai, chique! De laatste 2 zijn mijn favorieten. Hier ligt de stof en geknipt patroon klaar maar het komt er maar niet van, aaaarrrg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elke avond een half uurtje en tegen het einde vd week ligt je hemdje klaar ;)

   Verwijderen
 2. Wow wat mooi vier theo's! Allemaal leuk maar sie met apart knopenpad vond ik het interessants, ik ben op zoek naar variaties in de theo dus heel goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauwie, ik ben vooral fan van de laatste 2 hemdjes. Je zoontje staat er goed mee!

  Als mijn zoontje wat ouder is zal dit patroon hier ook zeker in huis komen (en hopelijk even mooi verwerkt worden)

  K(re)atrientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel mooie Theo's en met lange mouwen, iets waar ik nog altijd een vrees voor blijf hebben... chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n leuke hemdjes en supermooie foto's, daar wordt een mens blij van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind ze allemaal knap, maar als ik moet kiezen, ga ik voor de driehoekjes. Ik vind het contrasterend knopenpat in het tweede hemdje ook wel erg goed gedaan. En een contrasterende staander en rugpas, ik vergeet het telkens weer, maar het werkt zo mooi af! Knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen