Follow on Bloglovin

zaterdag 28 juni 2014

Mauro goes RetroEen tijdje terug zag ik op het "naaien voor zonen" -groepje op facebook een foto passeren van een jongetje met een hemdje aan met een super leuke print! Heel erg retro en ik wist dat ik het moest hebben!

Ik had al snel het stofje gevonden en online besteld. Het is er eentje van PiekeWieke voor Soft Cactus.


Het patroon van "den Theo" van Zonen09 had ik nog liggen en had ik al 2x met succes een hemdje van gemaakt (met korte mouwen weliswaar).

Deze keer besloot ik om eens een variant met lange mouwen te maken.


Ik wou ook eens iets anders doen, maar wat? Uiteindelijk koos ik ervoor om de binnenste rugpas, het voorpand-beleg, de binnenste staander en de mouwboorden in het oranje te maken, dat zou goed passen bij de oranje bloemetjes van het stofje, de oranje paspel in de zak en de oranje kamsnaps.
En hier gingen we dan...
De mouwsplit maken en de bies eraan stikken, ging super gemakkelijk!

De polsboorden aanbrengen, heeft me toch een paar uren gekost. Ik geraakte niet goed wijs uit de eerste stap van de handleiding (pagina 50 stap 28). Na 2 uren alles voor de duizendste keer nalezen en doorlopen, heb ik besloten om stap 28 over te slaan en gewoon verder te doen met de rest. Was stap 28 nu overbodig voor versie B van den Theo? Ik weet het nog altijd niet...

Maar, het resultaat is wel dat men polsboorden aan men hemdje staan en dat het er best ok uit ziet.Nog ff wat close-up-jes:

En tot slot: Mauro goes retro:

(sorry, het zijn veel foto's, ik kon niet kiezen) ;)En de collage:


1 opmerking: