Follow on Bloglovin

maandag 3 februari 2020

Opnieuw een mislukte droomjurk

Ik maakte een “droomjurk” die mij bloed, zweet en veel tijd gekost heeft. (Net geen tranen😂):

Ik heb al enkele jaren het boek van Droomjurken in mijn kast staan. Ik vind het een prachtig boek om in de kijken, super mooie jurken!
In het verleden maakte ik al eens de AVA-variatie, wat eigenlijk serieus tegenviel omdat ik de patroondelen zodanig moest aanpassen om er iets deftig uit te krijgen.

Ik besloot om mij er een 2e keer aan te wagen. Dit keer de Grace Kelly jurk. 
En opnieuw viel het enorm tegen. Ik moest patroondelen zo hard aanpassen dat er niks meer van het originele overschoot. 
Dit is de originele versie trouwens:


Mooi toch he?

Uiteindelijk stond de jurk in mekaar, en perfect op mijn eigen maten.  Maar de kraag viel niet mooi. De ene keer stond hij open, de andere keer gaapte hij langs achter, dan viel hij te plat. Ik heb hem misschien wel 5 keren opnieuw gedaan! Hij viel gewoon niet mooi, wat ik ook deed...  

Ik stond toen op het punt om mijn jurk integraal in de vuilbak te gooien maar dat zou ook zonde geweest zijn van het harde werk en mijn tijd. 
Ik liet de kraag achterwege en werkte de hals af met een simpel beleg. De inkijk is niet zo mooi omdat het model de bedoeling had om een kraag te krijgen.

Ik kocht er een ketting met bijpassende oorbellen bij om de aandacht van de inkijk af te leiden en mijn eigen pijn te verzachten 🤪Uiteindelijk dwong ik mezelf om ze 2 keer te dragen. Het kan ermee door, maar ik ben niet zo heel blij ermee. Ach ja, dat overkomt iedereen wel eens zeker? Oh ja, en ik vind ze ook te lang.  Ik wilde er een kortere jurk van maken, knielengte, maar enkele andere mensen vonden langer ook mooi.   Ik liet ze dus tot voorbij de knie komen, maar achteraf bekeken was dat ook geen goed idee aangezien ik maar 1.58m ben.  Ander en beter!!


Patroon: droomjurken (little black dress) - Grace Kelly jurk
Maat: 36
Stoffen: paarse stof : den Boom - de sierband: punto

1 opmerking:

  1. Zo jammer van je vele werk... op de originele foto ziet het er nochtans heel veelbelovend uit!

    BeantwoordenVerwijderen