Follow on Bloglovin

zondag 17 april 2016

Een hoge zomerbroek voor mezelf

In de zomer van 2015 (vorig jaar dus), kocht ik een stofje van Aterlier Brunette bij Madeline de Stoffenmadam.  Ik had online gezien dat iemand daar een broek van gemaakt had en ik vond ze zo mooi dat ik ook zo eentje wilde!

Intussen bleef het stofje in de kast, het werd Winter en ik had geen zin om aan een zomerbroek te beginnen.  Met de komst van de Lente, vloog ik erin!  Ik besloot om de broek in de naailes te maken en achteraf bekeken ben ik daar HEEL blij om!  Het patroon dat ik koos, heeft ongelooflijk veel patroondelen en ik zag het bos door de bomen niet meer.De broek zit ZO gemakkelijk, perfect voor de zomer, de wind gaat er dwars doorheen en het stofje is heel luchtig.  Misschien een tikje te breed voor mijn 1,58m, maar kom, dat zijn details :)
Wat ik anders deed dan de werkbeschrijving:
-In de zakken zitten 3 nepen langs weerszijden. Ik vind dat een ongelukkig gekozen plaats om zo'n dik opgehoopt pak stof te hebben.  Dat maakt je heupen toch breder?  Ik liet deze achterwege.
-De sluiting is met knopen, maar dat leek me niet zo handig. Ik stak er een rits in.  Ik kocht wel knopen als versiering, maar die zette ik er uiteindelijk toch niet op.
-Er zijn ook achterzakken voorzien.  Die zette ik er ook niet op.  De print van de broek is al heel druk en de zakken erop waren gewoon teveel.


De broek heeft een hele hoge taille, waar ik enorm fan van ben.   Ik vind het handig dat je zowel de top IN de broek kan steken als erover kan dragen.


Deze staat ook al heel lang gepind op mijn Pinterest.  Ondanks dat ze bij mij anders valt dan bij het model van Burda, vind ik ze toch een succes!
  
 

In die brede pijpen kruipt wel veel stof!!  Ik had anderhalve meter, maar kreeg het er niet uit.  Ik heb achteraf nog anderhalve meter moeten bijbestellen...  Gelukkig toch nog een web shop gevonden waar ze nog in stock was!!  

De pasvorm achteraan zit ook helemaal perfect!  Ik wou dat al mijn broeken zo gemakkelijk zaten.


Ik wilde ook per sé dat de broek helemaal doorhing aan de pijpen onderaan en liet ze bewust een beetje te lang.  Niet iedereen deelt mijn mening daarover, maar voor mij gaat het om het gevoel bij het dragen en ze zit Zalig!

Of ik dit model nog opnieuw ga maken?  Ik denk het niet...  Voor mijn volgende broek kies ik een simpeler patroon.
Van Atelier Brunette ben ik wel helemaal fan geworden!


Patroon: Bella, Burdastyle
Stof: Facet, Atelier Brunette (Madeline de Stoffenmadam)

5 opmerkingen:

 1. Hele mooie broek, de stof is inderdaad fantastisch. Knap gemaakt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Heel knap en hij zit perfect! Heb me nog steeds niet aan een broek voor mezelf gewaagd... Misschien toch eens gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof, die stof is echt geweldig!! Bij mij zitten broeken uit patroonboekjes ook anders... dat heb je als je niet rond de gemiddelde 1m68 zit he :p Maar ze lijkt me idd zalig comfortabel en ze is zeker leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, staat je super! Zelf draag ik het liefst broeken die heel laag op de taille zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen