Follow on Bloglovin

zaterdag 7 februari 2015

Simplicity 4020 truitje

Ik maakte voor mezelf de Simplicity 4020, Modelletje A.  De foto van het patroon zal sommige dames misschien bekend voorkomen:


Het patroon staat al een hele tijd op mijn Pinterest. Maar ik besloot het pas te kopen zodra ik een geschikt stofje zou tegenkomen.  
Enkele weken terug ging ik naar "Den Boom" in Lier.  Daar zag ik het opeens.  Een truitjes-stof helemaal in mijn favoriete kleding-kleuren.   

Het was mijn 3e bezoek aan Den Boom.  De 1e en 2e keer dat ik er kwam vond ik het een ongelooflijk rommelkot en was ik al snel weer buiten! Ik wilde wel nog een keertje terugkomen als ik eens echt de tijd kon nemen om wat te rommelen.  
Ondertussen hebben ze wat opgeruimd denk ik.  De stofjes liggen nu veel ordelijker. Er is een hele ruime keuze in verschillende soorten stof voor dames.  (de kinderstofjes vind ik niet veel zaaks).  Prijzen vallen ook wel mee omdat het geen designer stofjes zijn.  Zo betaalde ik mijn truitjes-stof 10 euro/m.

Ik kwam dus thuis van Den Boom en ging op zoek naar een site waar ik het patroon kon kopen.  Bleek dus niet zo simpel te zijn aangezien het al een oud patroon is en  niet meer nieuw verkocht wordt (of ik heb het toch niet gevonden).
Dan maar 2e-hands op e-Bay vanuit de USA laten overkomen...  Een dikke week later zat het in mijn brievenbus. Snel he? ;)

Ik maakte het helemaal op de overlock, het ging super simpel en snel!  
En het draagt echt heel aangenaam omdat het zo'n los modelletje is.  

 Achteraf bekeken misschien toch een maatje kleiner gemaakt?  Alhoewel het model gewoon heel los valt.  Ik maakte Size12.  Ik val altijd in 3 verschillende maten en dan maak ik maar de middelste van de 3.  De stof valt heel zwaar door.  Misschien in een ander soort stofje dat de maat wel goed is... 

Ik ben alleszins wel tevreden en denk dat ik het truitje deze winter nog veel zal dragen! 
Patroon: Simplicity 4020, model A
Stof: truitjesstof van Den Boom in Lier

2 opmerkingen: