Follow on Bloglovin

vrijdag 2 januari 2015

Het "Zo Geknipt Baby-jasje"

Een ganse tijd terug, kocht ik het boek "Zo Geknipt 2".  Onmiddellijk wanneer het in de winkel beschikbaar was eigenlijk. Ik had er online al zoveel leuke test-projectjes uit gezien dat ik het gewoon MOEST hebben.
"Zo Geknipt 1" ligt ook al een gans jaar in mijn kast, maar in feite had ik daar nog niets uit gemaakt.  Daar wilde ik verandering in brengen.
Aangezien onze 2e zoon Senna deze zomer geboren is, besloot ik dat het baby-jasje het meest nuttige was om te maken.  

Het stak redelijk snel in elkaar en ik ben tevreden met het resultaat!Voor de buitenstof gebruikte ik nog een restje van het stoffenspektakel waar ik voor Mauro reeds een Jacob van maakte.
De gele binnenstof is een fleece-dekentje dat ik een tijd terug bij de Zeeman kocht.  Het deken was net niet groot genoeg om de ganse binnenjas uit te krijgen, vandaar dat de mouwen in het paars zijn.
Rondom is alles afgewerkt met grijze paspel. En wat de knopen betreft gebruikte ik gewone kamsnaps. Ik vond er geen in exact dezelfde kleur dan de binnenstof, dus nam ik er met fosfor kleur.

De aan-fotos:

Patroon: Zo Geknipt 1, babyjas maat 68
Stof: buitenstof stoffenspektakel, binnenstof fleece dekentje zeeman

1 opmerking:

  1. proficiat voor je mooie werk... Senna ziet er beeldig uit met (en zeker ook zonder) dit prachtige jasje aan :-) hopelijk zal hij er nog heel de winter plezier aan hebben... mijn kleindochtertje is geboren op 15 augustus en ze draagt al veel kleertjes op maat 74... die kleintjes groeien snel é... grtjs

    BeantwoordenVerwijderen