Follow on Bloglovin

vrijdag 10 oktober 2014

Herfst en Winter in broekjes

Ik wilde al eens een tijdje iets maken in rib-fluweel.  Toen ik met dit idee in men hoofd zat, was het volop zomer en kon je natuurlijk in geen enkele winkel winterstofjes vinden.  Ik kocht toen online bij Juffertje Uil een lapje rib-fluweel in cognac kleur.
Toen ik het stofje thuis kreeg, vond ik de ribjes wel heel erg dik en breed en dus heel anders dan ik me had voorgesteld.   Een smal broekje zou dus wat misstaan hebben en ik besloot om er terug de jacob broek voor Mauro mee te maken.  Dat patroontje heeft hier al goed dienst gedaan!! Mauro staat er ook zo mooi mee ;)

De stofjes liggen hier al een tijdje uitgeknipt klaar. Maar ik begon telkens aan een ander project en schoof het op de lange baan.  Waarschijnlijk omdat de stof mij een Winter-gevoel gaf.
Nu is het eindelijk klaar!   Deze keer maakte ik hem zonder paspel en zonder vouw in de benen. 

Ondertussen ging ik ook naar het stoffenspektakel en daar tikte ik een stofje op de kop van maar 2 euro/m.  Ik kocht dan ook ineens genoeg :)  Ik vond het stofje ideaal om de Cisse te maken van Zonen09 (dat patroontje ligt ook al klaar trouwens)
Maar omdat ik dus ruil voldoende voorraad had, maakte ik ook van dit stofje een jacob-broek voor Mauro.  
Het is een grijs katoentje met hele kleine ruitjes en het valt een beetje zoals linnen, maar dan iets dunner.  Bij dit broekje heb ik dan weer een Herfst-gevoel. (vraag me niet waarom)  

Hier de Herfst- en Winter-broekjes:


En nog even een close-up van het stofje van het "herfst"-broekje:En dan ook de "AAN-foto's":
 

Deze nog even om een close-up van het stofje van de "Winter"-broek te laten zien:
 


En dan ook nog de AAN-foto's van het "herfst-broekje".
(Mauro begint het poseren leuk gaan te vinden)
 

Een beetje onnozel doen mag ook :)  (Intussen zien jullie de broek langs alle kanten)


 
2 opmerkingen: